Waarom is dit keramiekatelier dé oplossing voor jou: omdat het zich er volledig toe leent om volgens jouw eigen schema, kalender en aan je eigen tempo aan de slag te gaan met klei.

Is dat nu 1 keer in de maand of 3 keer in de week, dat is volledig vrij te kiezen door jou! 

Heb je toch liever nog wat begeleiding ? Ook daar kunnen we jou bij helpen, er worden geregeld workshops georganiseerd! 


Vrij atelier

Bij Maaket kan je op ieder moment, wanneer jij dat wil, zelfstandig aan de slag in het atelier. We werken met een all-in systeem: jij betaalt een prijs per uur, en in deze prijs is álles inclusief; grondstoffen, gebruik van materiaal en machines, alsook het afbakken van jouw werkstukken. 

Er zijn zowel draaischijven, als grote werkbanken, een platenroller én een ruimte om te glazuren. Jouw werken worden ter plaatse afgebakken in de oven.

Als lid heb je 24/7 toegang tot het atelier - zo kan je zo vaak je maar wil, en wanneer je maar wil, naar het atelier.

Introductieworkshop

Altijd al eens zin gehad om te weten wat zo 'draaien' nu juist inhoudt? Tijdens deze workshop voor absolute beginners krijg je een introductie tot het draaien: wat houdt het precies allemaal in en welke stappen moet je doornemen? 
Op 3u tijd leer je de basis van het draaien en leer je de draaischijf zelf te bedienen. 

Alle grondstoffen en materialen zijn inbegrepen in de prijs, en 1 stuk wordt afgewerkt en afgebakken door Diede. Dit kan je ophalen na enkele weken.

Deze workshop gaat door op woensdagvoormiddag of vrijdagavond. 

 

De workshop gaat door bij 7 of meer inschrijvingen.

6 lessen

Zin om echt te léren draaien en elke stap ervan goed te beheersen? Dan is de 6-lessenreeks voor beginners ideaal voor jou!
Hier zien de volledige basis van het draaien: kneden, centreren, optrekken, vormen en afwerken en worden in de 6e les geglazuurd. Zo heb je jouw werken van A tot Z volledig zelfgemaakt. 


We hebben ook een 6-lessenreeksen voor de semi-gevorderde draaiers. Heb je al een eerste ervaring met draaien maar wil je toch graag nog wat extra begeleiding bij het ontwikkelen van je draai-skills? Dan is de semi-gevorderde cursus iets voor jou. 

 

De workshop gaat door bij 7 of meer inschrijvingen.


Prijzen

Vrij atelier

Uur / maand Prijs €/u
<10 €10
10-20 € 9,5
20-30 € 9
>30 €8,5

In deze prijzen zit alles inbegrepen: grondstoffen, gebruik van machines en materialen*, het afbakken van jouw werkstukken, ... 

Voor vrij gebruik te kunnen maken van het atelier, vragen we een éénmalige waarborg van €100. Hiervoor krijg je een badge en code, waardoor je 24/7 in het atelier kan. 

* Bij bovengemiddeld verbruik van grondstoffen kan er een extra toeslag aangerekend worden.

Introductieworkshop

De prijs voor een introductieworkshop bedraagt €70. In deze prijs zit gebruik van grondstoffen, materialen en het afbakken van één werkstuk inbegrepen. Dit werkstuk kan je na enkele weken ophalen in het atelier. 

 

De introductieworkshop gaat telkens door op een woensdagvoormiddag (eenmaal per maand) of op vrijdagavond.

6 lessen-reeks

De prijs voor een 6-lessenreeks bedraagt €295. In deze prijs zit gebruik van grondstoffen, materialen en het afbakken van 5 werkstukken inbegrepen. 

De werkstukken worden door jezelf gedraaid, afgedraaid en geglazuurd (uiteraard met begeleiding). Zo heb je jouw 5 werkstukken van A tot Z volledig zelfgemaakt!

 

De lessenreeks voor de beginners gaat door op donderdag namiddag of avond. De lessenreeks voor de semi-gevorderden gaat door op dinsdagavond.