Waarom is dit keramiekatelier dé oplossing voor jou: omdat het zich er volledig toe leent om volgens jouw eigen schema, kalender en aan je eigen tempo aan de slag te gaan met klei.

Is dat nu 1 keer in de maand of 3 keer in de week, dat is volledig vrij te kiezen door jou! 

Heb je toch liever nog wat begeleiding ? Ook daar kunnen we jou bij helpen, er worden geregeld workshops georganiseerd! 


Vrij atelier

Bij Maaket kan je op ieder moment, wanneer jij dat wil, zelfstandig aan de slag in het atelier. We werken met een all-in systeem: jij betaalt een prijs per uur, en in deze prijs is álles inclusief; grondstoffen, gebruik van materiaal en machines, alsook het afbakken van jouw werkstukken. 

Er zijn zowel draaischijven, als grote werkbanken, een platenroller én een volledig ingerichte ruimte om te glazuren. Jouw werken worden ter plaatse afgebakken in de oven.

Als lid heb je 24/7 toegang tot het atelier - zo kan je zo vaak je maar wil, en wanneer je maar wil, naar het atelier.


Uur / maand Prijs €/u*
<10 € 11,5
10-20 € 11
20-30 € 10,5
>30 € 10

*Prijzen vanaf 01/11/2022

** Bij bovengemiddeld verbruik van grondstoffen kan er een extra toeslag aangerekend worden.

In deze prijzen zit alles inbegrepen: grondstoffen, gebruik van machines en materialen**, het afbakken van jouw werkstukken, ... 

Voor gebruik te kunnen maken van het vrij atelier, vragen we een éénmalige waarborg van €100. Hiervoor krijg je een badge en code, waardoor je 24/7 in het atelier kan. 

Lessen

Introductieworkshop

Altijd al eens zin gehad om te weten wat zo 'draaien' nu juist inhoudt? Tijdens deze workshop voor absolute beginners krijg je een introductie tot het draaien: wat houdt het precies allemaal in en welke stappen moet je doornemen? 
Op 3u tijd leer je de basis van het draaien en leer je de draaischijf zelf te bedienen. 

De lessen worden gegeven door Jasmine Mezzofonte of Diede Coppens.

Alle grondstoffen en materialen zijn inbegrepen in de prijs, en 1 stuk wordt afgewerkt en afgebakken door jouw lesgever. Dit kan je ophalen na enkele weken (hier krijg je een mailtje voor).

 

De workshop gaat door bij 7 of meer inschrijvingen.

6 lessen

Zin om echt te léren draaien en elke stap ervan goed te beheersen? Dan is de 6-lessenreeks voor beginners ideaal voor jou!
Hier zien we de volledige basis van het draaien: kneden, centreren, optrekken, vormen en afwerken en worden in de 6e les geglazuurd. Zo heb je jouw werken van A tot Z volledig zelfgemaakt. 


We hebben ook een 6-lessenreeksen voor de semi-gevorderde draaiers. Heb je al een eerste ervaring met draaien maar wil je toch graag nog wat extra begeleiding bij het ontwikkelen van je draai-skills? Dan is de semi-gevorderde cursus iets voor jou. 

De lessen worden gegeven door Diede Coppens.

 

De workshop gaat door bij 7 of meer inschrijvingen.

10 lessen

Nieuw vanaf het voorjaar 2023: de 10 lessenreeks! 

Deze 10-lessenreeks is voor de beginnende draaier die weinig tot geen basiskennis heeft van keramiek. In deze uitgebreide lessenreeks leer je onder begeleiding van Diede Coppens grondig de basis van het draaien; kneden, centreren, optrekken, vormen en afwerken / afdraaien.

In de 10 lessenreeks worden er meer lessen besteed aan het draaien en gaan er verschillende vormen aan bod komen die niet aan bod komen in de 6 lessenreeks. Zo zien we onder meer de basis cilinder en komvorm, maar ook kopjes en hoe we hier oren aan zetten, kleine bordjes, vaasjes, en durven we al eens een stap te zetten naar iets grotere stuks.

 

De workshop gaat door bij 7 of meer inschrijvingen. 


Prijzen

Introductieworkshop

De prijs voor een introductieworkshop bedraagt €70. In deze prijs zit gebruik van grondstoffen, materialen en het afbakken van één werkstuk inbegrepen. Dit werkstuk kan je na enkele weken ophalen in het atelier. 

 

Introductieworkshops worden op verschillende momenten georganiseerd doorheen de week.

6-lessenreeks

De prijs voor een 6-lessenreeks bedraagt €295. In deze prijs zit gebruik van grondstoffen, materialen en het afbakken van 5 werkstukken inbegrepen. 

De werkstukken worden door jezelf gedraaid, afgedraaid en geglazuurd (uiteraard met begeleiding). Zo heb je jouw 5 werkstukken van A tot Z volledig zelfgemaakt!

 

De lessenreeksen voor zowel beginners als semi-gevorderden worden op verschillende momenten georganiseerd doorheen de week. 

10-lessenreeks

De prijs voor een 10 lessen-reeks bedraagt €490. In deze prijs zit gebruik van grondstoffen, materialen en het afbakken van 8 werkstukken inbegrepen. 

Dit lijkt misschien niet veel, maar door je in te schrijven in één van de lessen bij ons kies je ervoor om meer aandacht te besteden aan de kwaliteit dan aan de kwantiteit. We proberen bewust de 8 beste stuks uit te kiezen die we gaan bakken en glazuren.

De werkstukken worden door jezelf gedraaid, afgedraaid en geglazuurd (uiteraard met begeleiding). Zo heb je jouw 8 werkstukken van A tot Z volledig zelfgemaakt!